Meghosszabbított nyomozás Postabank-ügyben

A Princz Gábor és társai ellen folytatott nyomozás meghosszabbításáról határozott az ügyészség. A kormány 150 milliárdos tőkevesztés miatt tett feljelentést.

Három hónappal, március 3-ig meghosszabbította a Postabank ügyében folyó nyomozást a Legfőbb Ügyészség - közölte az ügyészség illetékese az MTI érdeklődésére szerdán. Hozzátette: a hosszabbítást többek között az indokolja, hogy a nyomozás során mintegy 280 hitelügyletet kell átvizsgálni, ami meglehetősen időigényes feladat.

A Fővárosi Főügyészség még július végén megszüntette a büntetőeljárást a Postabank tíz egykori külső igazgatósági tagja vonatkozásában. Ugyanakkor Princz Gábor volt elnök-vezérigazgató és négy egykori vezetőtársa ügyében a gyanú továbbra is gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése. Ez a vétség - amely kizárólag szándékosan követhető el - legfeljebb két évig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Ez ügyben hosszabbították most meg a nyomozást.

A kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében. A nyomozás során korábban az igazgatóság és a felügyelőbizottság több tagját meggyanúsították, ám a felügyelőbizottsági tagok ügyében már korábban megszüntették az eljárást.