Sztárpilóta az MSZP képviselőjelöltje Kecskeméten

Vári Gyula őrnagyot, a háromszoros világbajnok vadászpilótát indítják képviselőjelöltként a szocialisták Kecskeméten, a 2. számú választókerületben - jelentették be szerdán az MSZP városi szervezetének küldöttgyűlése utáni sajtótájékoztatón.

Vári Gyula őrnagy munka közben
Juhász Ferenc, a párt országos alelnöke közölte: a most 34 éves sztárpilóta jelenleg katona, aki az alkotmány értelmében politikai közszereplést nem vállalhat. - A szocialisták remélik, hogy a kiváló vadászrepülő jelölését mind a Honvédelmi Minisztérium, mind a Magyar Honvédség elismerésnek tekinti, s partnerek lesznek Vári Gyula szolgálati viszonyának felfüggesztésében - mondta Juhász Ferenc. Hozzátette: az MSZP valamilyen megoldást fog keresni arra a most még nem feltételezett eshetőségre is, ha netán elutasítanák ez irányú kezdeményezésüket. Hangsúlyozta: a szocialisták az utóbbi esetben is csak békés megoldást tudnak elképzelni, mert semmiképpen sem akarják olyan helyzetbe hozni tizenhat éves katonai múltú jelöltjüket, hogy pereskednie kelljen munkáltatójával.

Vári Gyula a sajtótájékoztatón elzárkózott attól, hogy beszéljen törekvéseiről, melyeket választókerülete érdekében tervez. Kifejtette viszont, hogy jogi statusának rendezése után készséggel a nyilvánosság elé tárja várospolitikai, biztonságpolitikai elképzeléseit, de katonaként egyelőre ezt nem teheti meg. (Kecskemét másik egyéni választókerületében a városi szervezet egy korábbi döntése alapján Szűcs Miklós főorvost, a Regionális Onkológiai Központ vezetőjét indítja az MSZP.)