Őrizetbe vették pénteken két Tolna megyei település, Fadd és Gerjen polgármestereit. Az APEH azzal gyanúsítja őket, hogy törvénysértő módon, hamis igazolásokkal nyertek meg egy közel kétmilliárd forintos állami pályázatot.

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének gyanújával őrizetbe vették a faddi és a gerjeni polgármestert. Több Tolna megyei település ugyanis közel kétmilliárd forintot nyert egy állami pályázaton szennyvízcsatorna építésére. A településeknek önrészt is igazolniuk kellett. A fedezet azonban nem állt az önkormányzatok rendelkezésére, ezért az említett két önkormányzat hamis papírokkal igazolta azt. Ráadásul az egyik legelőnytelenebb ajánlatot benyújtó pályázó nyert, aki a legdrágábban és a leghosszabb határidővel vállalta az építkezést.

Burillák Attila, az APEH szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy a nyomozás október közepe óta folyik, pénteken került sor az első kihallgatásokra, melynek nyomán mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették. A házkutatások során olyan iratokat is lefoglaltak, amelyek szerint a két őrizetbe vett polgármester bűntársait azzal nyugtatgatta, hogy az adónyomozók úgysem tudnak semmit sem rájuk bizonyítani - mondta Burillák. Az [origo] információi szerint, mivel további önkormányzatok is érintettek az ügyben, újabb kihallgatások és gyanúsítások várhatóak.

[origo]