A parkolási bírságok miatt perel az autóklub

Beperelte a Magyar Autóklub a Belügyminisztériumot, a Centrum Parkolási Kft.-t és az Euro-Inford Kft.adatkezelő céget - tudta meg az RTL Klub. A parkolási társaság ugyanis a minisztérium és az adatkezelő cég segítségével megkezdte a szabálytalanul parkoló, nem fizető autósok tartozásainak behajtását.

A szabálytalan parkolásért megbüntetett autósok nagy része nem fizeti ki a bírságot. Eddig két és fél milliárd forint behajthatatlan tartozás gyűlt össze a fővárosban. Nem lehetett ugyanis sokáig azonosítani rendszám alapján a járművek tulajdonosait. A Centrum Parkolási Kft. parkolási társaság ezt megelégelve megbízta a az Euro-Inford Kft. adatkezelő céget, hogy a Belügyminisztérium Adatnyilvántartó Hivatalától tudja meg a megbírságolt autósok adatait és hajtsa be a követelést. Eddig hétezer felszólítást küldtek ki.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub ügyvédje az RTL Klubnak elmondta, hogy a Centrum Parkolási Kft. eljárása miatt mindhárom érintettet beperelték. Szerintük ugyanis törvénytelen az eljárás. Személyes adatokat nem lehet kiadni. "Ha a törvény ezt tiltja, akkor nem lehet ezt azzal megkerülni, hogy két lépcsőben valósítjuk meg a tilalmazott magatartást" - mondta az ügyvéd.

A pertől függetlenül azoknak az autósoknak, akiknek a BM már kiadta az adatait, be kell fizetniük a bírságot.