Börtönbüntetésre ítélték a sikkasztó ügyvédnőt

Két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá véglegesen eltiltotta az ügyvédi hivatás gyakorlásától a 80 milliós sikkasztással vádolt egykori ügyvédnőt a hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletben. A vádlott enyhítésért fellebbezett, így a büntető per másodfokon folytatódik majd a Fővárosi Bíróságon.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságának tájékoztatása szerint az ítélethirdetés "a vádlott késése miatt időben csúszott. A sajtó képviselői már távoztak, amikor a vádlott megérkezett, és az ítéletet vele szemben kihirdették".

A tárgyalás hétfőre kitűzött időpontjára nem jelent meg a megvádolt fővárosi ügyvédnő. A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőperben eljáró bírája a hétfői tárgyaláson kilátásba helyezte, hogy amennyiben a vádlott nem menti ki magát valami elfogadható indokkal, úgy sor kerülhet elfogató parancs kibocsátására és az előzetes letartóztatásra.

Dalmi Jánosné dr. Erdősi Erzsébet, a budapesti 171-es számú ügyvédi iroda egykori vezetője az ügyészség szerint részben ügyvédi letét kezelésével összefüggésben követett el öt rendbeli, összesen mintegy 80 millió forintos kárt okozó sikkasztást, továbbá magánokirat-hamisítást és zugírászatot 1995-96-ban. Az ügyvédnőt még 1996-ban kizárta a Budapesti Ügyvédi Kamara.

Korábban:

Nem ment el az ítélethirdetésre a sikkasztással vádolt ügyvédnő