Nincs még döntés a honvédségi egészségügyi intézményekről

A Honvédelmi Minisztérium a közeljövőben fogja nyilvánosságra hozni álláspontját a katonai kórházak és a hadsereg egészségügyi intézményeinek átalakításával kapcsolatban.

Az egészségügyi intézmények közhasznú társasággá való alakításáról az október 31-ei Honvédelmi Közlönyben jelent meg az utasítás, azonban Szabó János, a szaktárca vezetője egy múlt heti rendezvényen már arról beszélt, hogy nem alakul meg a kht., ennél többet viszont nem árult el a részletekről.

A Népszabadság hétfői írása szerint elképzelhető, hogy jelentősen karcsúsítva ugyan, de a katonai egészségügyi intézmények mégiscsak a honvédség keretén belül maradnak. A lap úgy tudja, hogy a NATO szakértői értetlenül fogadták a közhasznú társasággá alakítás tervét, ugyanis szerintük a katonai feladatokat békeidőben is csak katonák láthatják el.

Juhász Ferenc, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának szocialista alelnöke hétfőn azt mondta, hogy az átalakítás ügyében levelet írt a miniszternek, amelyre október 29-ei dátummal kapott választ. Ebben a levélben Szabó János a kht.-vá alakítás mellett foglalt állást.

Korábban:

Szabó ellentmondásban a HM-kórházakról