Még mindig szökésben az autópályán lövöldöző férfi

Egyelőre nem taláják a tegnap az M1-esen lövöldöző ukrán férfit. A lövöldöző fegyverét, kabátját és útlevelét hátrahagyva menekült el az autópályáról, a tatai lehajtónál. Az incidensben súlyosan megsebesült, hasba lőtt férfi állapota stabilizálódott, túl van az életveszélyen. 
Nem találta meg a rendőrség az M1-es autópályán hétfőn este lövöldöző ukrán állampolgárságú, 27 éves férfit. Több helyen is látni vélték a férfit, de egyik lakossági bejelentés sem vezetett nyomra - tudta meg az [origo] a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán.

A hétfői lövöldözésben súlyosan megsebesült férfi már nincs életveszélyben, állapota stabilizálódott. A lövöldöző férfi barátnőjét, akinek eltörték az állkapcsát, mikor barátjával együtt menekülni akart, továbbra is kórházban kezelik, egyelőre még nem tudták kihallgatni a rendőrök.

A lövöldözésre tegnap délután fél öt körül került sor az M-1-es autópályán, a tatai lehajtónál. A 27 éves I. S. ukrán állampolgár pisztollyal életveszélyesen megsebesített egy 30 éves ukrán férfit. Egy ukrán rendszámú fehér Mercedes kisbusszal érkezett a magyar határhoz Hegyeshalomnál, ahol felvettek két stoppost, egy férfit és egy nőt.

Budapest irányába haladtak az M1-es autópályán, amikor a stoppos fegyvert vett elő és azt a gépkocsi vezetőre fogta, majd felszólította, hogy álljon meg és kövesse az utasításait. Az autóban utasként helyet foglaló férfi azonban rátámadott, ezért a stoppos férfi hasba lőtte. Ekkor a gépkocsi megállt, a benn ülők pedig kiugráltak az autóból, verekedni kezdtek. A lövöldözőnek sikerült kereket oldania, de az autóban maradt az útlevele és a pisztolya. A gépkocsiban ülők elfogták és megverték a fegyveres férfi barátnőjét.

[origo]