A mentőszolgálat illetékese az [origo]-nak cáfolta azt a hírt, miszerint kihűlés miatt meghalt egy hajléktalan. Az RTL Klub szerint hétfőn meghalt egy kihűlt hajléktalan, mert mire a megfelelő kórházba került, már az orvosok sem tudtak rajta segíteni

Az RTL Klub beszámolója szerint hétfőn meghalt egy kihűlt hajléktalan, mert mire a megfelelő kórházba került, addigra már az orvosok sem tudtak rajta segíteni. A kihűlt betegekkel Budapesten eddig az Erzsébet Kórház foglalkozott, ám pénz - és emberhiány miatt decembertől a kórház szabadulni szeretne ettől a feladattól - teszi hozzá tudósításában a kereskedelmi tévé.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azonban az [origo]-nak cáfolta a kihűlt hajléktalan haláláról szóló hírt. Hozzátette, tudomásuk van arról, hogy a Péterfy Sándor utcai kórházhoz tartozó Erzsébet Kórház sürgősségi belgyógyászati és toxikológiai osztálya gondokkal küzd, de erről a mentőszolgálat még hivatalos értesítést nem kapott. Megjegyezte, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a kórház vezetői az illetékesekkel ezügyben. De december 1-jéig minden ilyen jellegű sérültet az Erzsébet kórházba szállítanak.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy csütörtökön dönt a fővárosi önkormányzat arról, hogy pénzt ad a kórháznak, vagy a kihűlt betegeket és hajléktalanokat küldi máshová.

[origo]

Korábban:

Elküldhetik a kihűlt hajléktalanokat