Csurka beperelte Verebest és az RTL Klubot

Beperelte a MIÉP elnöke az RTL Klubot és Verebes Istvánt. A lépésre Verebes egy, a Heti Hetesben tett kijelentése miatt került sor - tudta meg az [origo] Győri Béla pártszóvivőtől. Verebes István csak annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy "szarok Csurka Istvánra, szarok a pártjára, és szarok az egész ügyre".

Csurka azt kifogásolja, hogy Verebes állítása szerint ő III/III-as ügynök volt. Az átvilágító bírók azonban korábban azt állapították meg, hogy Csurka nem esik az ügynöktörvény hatálya alá, a törvény szerint tehát nem végzett ügynöki tevékenységet. Bár Csurka korábban beismerte, hogy megpróbálták beszervezni ügynöknek, de állította, soha nem adott jelentéseket. A MIÉP elnöke 500-500 ezer forint nem vagyoni kártérítést követel Verebestől és az RTL Klubtól is.

Verebes István az [origo]-nak, kérve, hogy nyilatkozatát szó szerint közöljük, azt mondta: "Szarok Csurka Istvánra, szarok a pártjára, és szarok az egész ügyre."

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az [origo]-tól értesült a hírről. Elmondta, hogy amíg nem kapják meg a bíróságtól a feljelentés pontos szövegét és nem nézik meg, mit is mondott a műsorban Verebes István, nem nyilatkoznak az ügyről.

[origo]