Hétfőn meghalt egy kihűlt hajléktalan, mert az ellátásukra szakosodott kórház elutasította a beteg fogadását, és mire a megfelelő kórházba került, már nem tudtak rajta segíteni.

Már a második hajléktalan halt meg az éjszakai fagyok beállta óta. Hétfőn egy kihűlt ember halt meg, mert nem tudtak már segíteni rajta az orvosok, mire a megfelelő kórházba került. Az Erzsébet Kórház foglalkozott eddig a kihűlt betegek kezelésével a fővárosban, azonban most elutasította az intézmény a beteg fogadását - adta hírül az RTL Klub.

Budapesten eddig az Erzsébet kórházba szállították a kihűlt betegeket, ám most bejelentették, hogy pénz - és emberhiány miatt szeretnének megszabadulni ettől a kötelezettségtől.

Az eddigi gyakorlat szerint az Erzsébet kórház sürgősségi és toxikológiai osztályára vitték a mentők a kihűlt betegeket. A mentősök szerint ezen nem is kellene változtatni, mert más kórházaknál nem biztos, hogy el tudják látni az ilyen betegeket. A kórház vezetői azt szeretnék, ha decembertől csak a mérgezéses eseteket láthatnák el sürgősségi osztályukon.

Csütörtökön dönt a fővárosi önkormányzat arról, hogy pénzt ad a kórháznak, vagy a kihűlt betegeket és hajléktalanokat küldi máshová.