A rendőrség több tanút is kihallgatott az elmúlt hetekben az Országimázs Központtal, illetve a Happy End Kft.-vel kapcsolatban jogosulatlan adatkezelés alapos gyanúja miatt indított eljárás részeként. A Magyar Hírlap úgy értesült, gyanúsítottja még nincs a nyomozásnak. Egyelőre az Országimázs Központ, illetve a Happy End Kft. egyetlen munkatársát sem idézték meg tanúként.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nem tudott semmilyen információval szolgálni arról, milyen fejleményei vannak az Országimázs Központ (OK) és a Happy End Kft. között létrejött szerződések hátterével kapcsolatban jogszerűtlenül visszatartott adatok miatt elrendelt nyomozásnak. Ilyenformán a lap azon információját sem erősítette meg, amely szerint az elmúlt hetekben idézett számos tanú között egy sem akadt, aki az OK vagy a Happy End Kft. munkatársa lett volna.

Mint ismeretes: a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja több mint négy hónapig nem közölte, kik nyilvánították nyertesnek a Happy End Kft. 4,2 milliárdos országimázs pályázatát.

Az eljárás azután indult, hogy Keller László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kérdést tett föl a legfőbb ügyésznek: elkövette-e a közérdekű adatok eltitkolását Tóth István Zoltán, az OK vezetője azzal, hogy titokként kezelte a pályázat elbírálóinak nevét. Polt Péter a kérdést feljelentésként értékelte, s az ügyészséghez továbbította, innen a rendőrséghez kerüli az ügy.

Ismert, hogy a Legfőbb Ügyészség (LÜ) ugyancsak a szocialista honatya kezdeményezésére bekérte az Országimázs Központ és a Happy End Kft. között megkötött szerződéseket. A képviselő azt észrevételezte, hogy a reklámcég a havi 3 milliós átalánydíjas szerződése ellenére csak az idén több mint négymilliárd forint értékű pályázatot nyert el az OK-tól. A lap megkeresésére Horányi Miklós szóvivő közölte: az illetékes osztályvezető ügyész a bekért nagy mennyiségű dokumentumhalmazt még nem tudta teljes egészében áttekinteni. Ilyenformán egyelőre nem született döntés a szerződések jogszerűségéről. A szóvivő egyelőre még hozzávetőleges időpontot sem tudott mondani azzal kapcsolatban, mikor foglal állást az LÜ a kérdésben. Ám amint ez megtörténik - fűzte hozzá -, azonnal tájékoztatják a közvéleményt.