Előzetesben a lengyel kamionsofőr

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a lengyel kamionsofőrt, aki a keddi rétsági balesetért felelős. A tragédia oka, hogy a sofőr jóval gyorsabban haladt a a megengedettnél. A balesetben öten meghaltak, és tizenketten megsérültek.

Fotó: HavariaPress

A Nórgád megyei rendőrség csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt a lengyel kamionsofőrt, aki a keddi rétsági tömegbalesetért felelős - tudta meg az [origo] a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Kaszás Ottótól.

A Nógrád megyei község központjában történt tragédiában öten életüket vesztették, és tíznél többen megsérültek. Az eddigi vizsgálatok során teljes bizonysággal kiderítették, hogy a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtó kamionsofőr felelős a tragédiáért. A lengyel kamion először elsodort egy - a saját sávjában közlekedő - trabantot, majd a buszmegállóban várakozó utasok közé hajtott, és szemből beleütközött az ott várakozó távolsági autóbuszba. A buszra éppen felszálló utasok közül öt nő életét vesztette, 12-en megsérültek (közülük ketten életveszélyesen).

A kamionost a baleset után rögtön őrizetbe vették, és tolmács segítségével megkezdődött a kihallgatása. Akkor arra hivatkozott a sofőr, hogy szabálytalanul kanyarodott elé az a trabant, amellyel először ütközött. Azóta a balesetben szintén megsérült trabant sofőrjének meghallgatása után kiderült, hogy ő szabályosan közlekedett.

Jelenleg is nagy erőkkel folyik a baleset részleteinek feltárása. Igazságügyi műszaki szakértők vizsgálják a helyszíni szemlén gyűjtött anyagokat (főleg a sérült járműveket). Emellett vizsgálják például a féknyomokat, az úttestet és a kamion fékberendezését is. Még mindig nem sikerült megállapítani, hogy pontosan mennyivel hajtott a kamionos.

[origo]

Korábban:

Megállapították a lengyel sofőr felelősségét