Valótlanságot állított Grespik László, a Budapesti Közigazgatási Hivatal vezetője, amikor közleményben tudatta, hogy pert nyert az RTL Klubbal szemben a Heti hetes-perben. Kolosi Péter, a tévé műsorigazgatója közölte: nem az RTL volt a per alperese, hanem az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Grespik László az ORTT-vel szemben indított pert, miután hiába panaszolta be a Heti hetest egy személyét ért ironikus megjegyzés miatt. Az RTL "beavatkozóként" vett részt a perben.

A bíróság indoklása szerint az RTL Klub megsértette a médiatörvény tényszerűséget, kiegyensúlyozottságot megkövetelő szakaszait. A tévé azonban nem ért egyet a bíróság ítéletével, amely kifogásolta, hogy a szereplők kommentárt fűztek az egyik hírhez. A Heti hetes ugyanis nem hírműsor, sőt minden adás másból sem áll, mint hírek kommentálásából - közölte Kolosi Péter.

Grespik László viszont "jogi finomságnak" tartja, hogy kivel szemben folyt valójában a per, hiszen a "beavatkozó, kvázi alperest, - az RTL Klub - a perköltség ugyanúgy terheli" - mondta a hivatalvezető.

A Heti hetes nemcsak Grespik Lászlóval, hanem Csurka Istvánnal is összetűzésbe került. A MIÉP elnöke beperelte az RTL Klubot és személyesen Verebes Istvánt - adta hírül az [origo]. Csurka kifogásolja, hogy Verebes István III/III-as ügynöknek nevezte őt. Az átvilágító bírók korábban megállapították, hogy Csurka nem végzett ügynöki tevékenységet - közölte Győri Béla, a MIÉP szóvivője. Csurka soha nem adott jelentéseket. A MIÉP elnöke most egyenként félmillió forint nem vagyoni kártérítést követel az RTL-től és Verebestől.

Verebes István szó szerint így kommentálta hírt: "Szarok Csurka Istvánra, szarok a pártjára, és szarok az egész ügyre."

Korábban:

Csurka beperelte Verebest és az RTL Klubot

A Heti Hetes nyert Grespik ellen