Zárt ülésen hallgatta meg a Vegyépszer Rt. igazgatóját és igazgatóhelyettesét az Orbán-bányák ügyeit vizsgáló részbizottság. Az ülést követő oldott hangulatú sajtótájékoztatón kiderült: konkrétumokról még nem esett szó, de a bizottság elnöke reméli, hogy még ebben a ciklusban elkészül jelentésük.

A Vegyépszer Rt. vezetőit hallgatta meg pénteken az SZDSZ-es Bauer Tamás vezette, az Orbán-bányák ügyeinek kivizsgálására alakult parlamenti részbizottság. A zárt ülés utáni fesztelen hangulatú sajtótájékoztatón a ma ötvenedik születésnapját ünneplő Vegyépszer Rt. vezérigazgatója, Tímár Gyula elmondta, hogy az autópálya-projektekkel kapcsolatban tájékoztatták a bizottság tagjait, Bauer Tamás és Világosi Gábor szabad demokrata, valamint Herczog Edit szocialista képviselőt.

A cégvezető visszautasította azokat a sajtóban megjelent állításokat, melyek szerint hibás vagy rossz minőségű munkát végeztek az útépítők. Tímár Gyula közölte: az elkészült út minőségét akkreditált minőség-ellenőrzők vizsgálják, és eddig sem a megrendelők, sem az ellenőrök nem jeleztek hibát. Tímár szerint, aki azt állítja, hogy az út rossz minőségű, írásos panasszal élhet, de eddig még senki nem folyamodott ehhez az eszközhöz.

Bauer Tamás, a bizottság elnöke beszámolt a zárt meghallgatáson elhangzottakról. Elmondta, hogy a bizottság minden kérdésére kapott választ, de ezek egyelőre csak nagyobb általánosságokról szóltak. Az ügy részleteibe még nem tudtak belemélyedni. A képviselő reméli, hogy még ebben a ciklusban elkészül a bizottság jelentése az ügyről, és még a parlament is tárgyal majd róla.

[origo]