Többéves huzavona után az Országos Rádió és Televízió Testület a héten döntött arról, hogy közszemlére teszi frekvenciatervét. Pályázat kiírásával ebben lehetőség nyílik arra, hogy a Kossuth adó szélesebb frekvencián sugározzon.

A Magyar Rádió többek közt az Országgyűlésnek megküldött éves beszámolójában is jelezte: jelentős mértékben tudná javítani, egyébként sem rossz hallgatottsági mutatóit a Kossuth adó, ha műsorait nyugati URH frekvencián is el lehetne érni. Miután a médiatörvény ebben a tartományban csupán két frekvenciát biztosít a Magyar Rádió országos műsorainak szolgáltatásához (ezeken pedig a Petőfi és a Bartók rádió műsorát sugározzák), ezért a Kossuth adónak az úgynevezett CCIR sávba történő áthelyezéséről eddig nem értek el eredményt a médiahatósággal folytatott tárgyalásokon. Kondor Katalin, az MR elnöke utoljára a parlament e heti költségvetési bizottsági meghallgatásán hívta fel a figyelmet e problémára. Mint mondta: több vidéki városban nem lehet tisztán fogni a Kossuthot, az autósoknak pedig szinte hallgathatatlan az adás. Szavai szerint ezért a Kossuthnak nemcsak a kereskedelmi csatornákkal, hanem a kávéfőzőkkel is versenyeznie kell a hallgatottságért.

Az ORTT pályázati kiírása után a Kossuth minden bizonnyal megkapja az új frekvenciát, így jövőre már az egész országban jobb minőségben hallgatható a nemzeti adó.