Az APEH nem vizsgálhatja az SZDSZ-t

Az APEH vizsgálja, hogy mit tehet a Horváth Béla kisgazda képviselőnek az SZDSZ ügyében összegyűjtött dokumentumaival, mivel az adóhatóság nem ellenőrizhet pártokat. Az Állami Számvevőszék a jövő héten hozza nyilvánosságra vizsgálatának eredményét.

Az APEH nem vizsgálhatja a pártokat, ám a hozzá eljuttatott iratok ügyében megteszi a szükséges intézkedéseket - jelentette ki Burillák Attila szóvivő szerdán. A szóvivő azzal kapcsolatban tájékoztatta az [origo]-t, hogy Horváth Béla kisgazda képviselő az SZDSZ-ről és cégeiről összeállított és a Pénzügyminisztériumnak elküldött paksamétája az adóhatóságnál landolt.

Minden további információ adótitoknak minősül - zárta kommentárját a szóvivő. Ugyanakkor a pártcégek működésének vizsgálatát az APEH nem zárta ki.

Horváth Béla feljelentésével kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el hétfőn. Az ügy harmadik szálát az Állami Számvevőszék szakértői tartják a kezükben, vizsgálatuk eredményét a jövő héten, az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának ülésén hozzák nyilvánosságra.

[origo]