Pert vesztett a Stop! Demeterrel és Homokival szemben

A MiG-ügy kapcsán jogerősen sajtópert nyert Demeter Ervin polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium (HM) politikai államtitkára a Stop! internetes újsággal szemben. A bíróság szerint a Stop! valótlanul híresztelte, hogy korrupciós ügyről szerzett tudomást a vadászgép-beszerzés kapcsán, illetve, hogy a HM egyik legmagasabb beosztású tagja ellen közvetett bizonyítékok állnak a Nemzetbiztonsági Hivatal rendelkezésére.

A Stop! augusztus 8-án egy informátorra hivatkozva azt közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a honvédségi vadászgép-beszerzés kapcsán korrupciós ügyről szerzett tudomást, és a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre. Demeter Ervin és Homoki János helyreigazítást kezdeményeztek, melynek a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon helyt adott.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett másodfokú ítélete jogerőre emelte a PKKB döntését. Kimondta, hogy a Stop! nem tudta bizonyítani vitatott állításait, tehát valótlanul híresztelte, hogy korrupciós ügyről szerzett tudomást a vadászgép-beszerzés kapcsán, illetve, hogy a HM egyik legmagasabb beosztású tagja ellen közvetett bizonyítékok állnak az NBH rendelkezésére.