Fidesz-MDF programegyeztetés

Megkezdődött a Fidesz és az MDF jövő évi választási programjának egyeztetése, amelynek eredményeként a kampány kezdetére megszületik a közös választási program - jelentette be Szájer József, a Fidesz-Magyar Polgári Párt parlamenti frakciójának vezetője a két párt Bács-Kiskun megyei választmányának közös munkaértekezlete után.

A két párt közötti augusztus végi megállapodás nagyon jelentős eredményeket hozott a polgári erők támogatottságának tekintetében - mondta Szájer József, aki megállapította: az emberek értékelik és fontosnak tartják, hogy a politikai erők különböző pártjai egymással szorosan együtt tudnak működni az ország érdekében. Miután két egyenjogú párt kívánja a választásokon közösen megméretni magát, fontos, hogy az a közös program, gondolati háttér, és az a javaslat, amit az ország polgárainak nyújtani kívánnak a polgárok számára átlátható legyen - mondta Szájer József, aki hozzátette: miután a két párt koalícióban kormányozza az országot, rajtuk jelenleg a kormányzás felelőssége nyugszik.

Az MDF Országos Elnöksége képviseletében Pongrácz Tibor kifejtette: fontosnak tartja, hogy azt az alapozó munkát, amely ebben a ciklusban megkezdődött az elkövetkező négy évben tovább lehessen folytatni. A két pártprogram filozófiája azonos, keresztény-konzervatív alapokra épül, de megvannak benne a modern közgazdasági elemek, amelyeket lehet liberálisnak is nevezni - hívta fel rá a figyelmet. Részleteikben lehetnek más hangsúlyok, de ez nem konfrontációt jelent, hanem bizonyos kérdéseknek az egyeztetését, sorolását fontosságuk szerint - fűzte hozzá.