Ingyenes internetet ígér a Fidelitas

Szombaton ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas. A kongresszuson Rogán Antal, a szervezet alelnöke ingyenes internet hozzáférés bevezetését javasolta a kormánynak és "digitális Magyarországot" ígért. Orbán Viktor is köszöntötte a Fidelitast.

Rogán Antal, a Fidelitas alelönke, a Fidesz országgyűlési képviselője a kongresszuson elmondta, hogy azt javasolják a Fidesznek, vezessék be rövid időn belül az ingyenes internet hozzáférést a fiatalok számára. Rogán szerint a 29 évnél fiatalabbak számára már 2002-ben biztosítani kellene az ingyenes internetet.

Emellett a "digitális Magyarország" megteremtése érdekében 2004-ig mindenkinek lehetőséget kell teremteni arra, hogy az elektronikus aláírásával számítógépen keresztül is intézhesse otthonról ügyeit. Az ehhez szükséges elektronikus aláírási tanúsítványt mindenkinek ingyen biztosítani kellene. Így a nemrég elfogadott, elektronikus aláírásról szóló törvénnyel sokkal többen élhetnének a gyakorlatban is. Emellett szerepel még a Fidelitas tervei között, hogy aki csak akarja, számítógépen keresztül intézhesse hivatali ügyeit. Így az adóbevallást vagy az okmányügyintézést is.

Több ismert fideszes politikus, így Szájer József vagy Simicskó István mellett Orbán Viktor miniszterlenök is megjelent a kongresszuson és köszöntötte a Fidelitast megalakulása 5. évfordulója alkalmából. Beszédében összehasonlította a mai és a rendszerváltás előtt fiatalok lehetőségeit. Elmondta, hogy szerinte izgalmas korban élünk, mert nagy alkotások születnek. Ezekhez a nagy alkotásokhoz - a korábbi évtizedekkel ellentétben - közük lehet az embereknek. Ráadásul ma már nem kell a szabdság és a haza között választani a fiataloknak, ha boldogulni akarnak. Az egyéni boldogulás lehetőségei sokkal szélesebbek lettek a rendszerváltás után.

A miniszterlenök beszélt a jövőről is: a világ folyamtosan változik. A nagyhatalmak jelenleg is keresik a helyüket. Oroszország vagy az Egyesült Államok helykeresése pedig évtizedekre meghatározhatja Magyarország helyét is a világban. A jövő feladata az is, hogy megteremtsük a békés közép-európai együttélést a szomszédos népekkel - mondta Orbán Viktor ünnepi köszöntőjében. A miniszterlenök a Fidelitas felvetéseire ezúttal nem reagált.

[origo]