Medgyessy levélben is kampányol

A nyilvános telefonkönyv-adatbázisban szereplő címek felhasználásával küld Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt 2,8 millió háztartásba személyes hangú levelet a következő hetekben.

Medgyessy Péter a levélben arra kéri az embereket: az országgyűlési választásokon szavazzanak a változásra és adjanak felhatalmazást arra, hogy "megteremtsük a hétköznapok nyugalmát és a valamennyiünk által kívánt társadalmi békét". "Eljött az ideje annak, hogy igazságosabban osszuk meg közös gazdagságunk gyümölcseit. Most az a dolgunk, hogy megnyissuk a gyarapodás kapuit azok számára is, akik eddig nem részesülhettek az átalakulás őket megillető javaiból" - írja az ellenzéki politikus.

A szocialista miniszterelnök-jelölt a levélben azt ígéri: kormányra kerülésük esetén megszüntetik a szegénység és a betegség eltéphetetlennek tűnő kapcsolatát, a nővérek, az orvosok, a postások és a tanárok visszakapják szakmájuk elenyészett erkölcsi és anyagi megbecsülését. Medgyessy Péter úgy fogalmaz: el akarják érni, hogy egy gyermeknek se hiányozzon se az élelem, se a tudás, se a lehetőség pusztán azért, mert szegény családba vagy távoli kis faluba született. "Közös útra hívom nemzetünk minden tagját. Összefogást ajánlok egy nyugodt, gazdag élet esélyével" - áll a levélben.

A leveleket folyamatosan postázzák a nyilvános telefonkönyv-adatbázisban szereplő címekre, amelyeket megvásároltak, az eljuttatásban pedig az aktivistáik is segítenek - mondta a kormányfőjelölt helyettes kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán. Az akció célja, hogy az emberek megismerhessék Medgyessy Péter hitvallásának lényeges pontjait. A kabinetfőnök-helyettes tájékoztatása szerint a levélhez mellékelnek egy válaszcédulát, amelyen az emberek jelezhetik többek közt, hogy szeretnének-e továbbra is tájékoztatást kapni a szocialista programokról.