Befejezte éhségsztrájkját az a szigetvári városi képviselő, aki a hatóságok zaklatása ellen tiltakozott. Szigetvár munkáspárti képviselője úgy érzi, hogy megszaporodtak nála a hatósági ellenőrzések, az ÁNTSZ pedig bezáratta éttermét.

Pöttendi János, Szigetvár munkáspárti képviselője befejezte éhségsztrájkját. A politikus az [origo]-nak azt mondta: azért kezdett a sztrájkba, mert úgy érezte, hogy folyamatosan zaklatják a hatóságok. A volt rendőr vendéglőt üzemeltet a város főutcáján, ahol augusztus óta a korábbihoz képest megszaporodtak az ellenőrzések. Elmondása szerint az elmúlt négy hónap alatt az ÁNTSZ négy esetben kereste fel, de jártak nála az APEH és a pénzügyőrség emberei is.

Egy hétig csak folyadékot vett magához. Rosszul nem lett, de gyengének érezte magát. Végül azért fejezte be a sztrájkot, mert az ÁNTSZ felülvizsgálta döntését. November 8-án hozták meg a határozatot, hogy ételmérgezés veszélye miatt be kell zárni az étterem konyháját. Most ezt úgy módosították, hogy ha beszerzi a szükséges felszereléseket, akkor újra kinyithat az étterem. A szigetvári ÁNTSZ vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy ebben az évben eddig kétszer jártak Pöttendinél, de megjegyezte, hogy akár minden nap tarthatnának ott ellenőrzéseket.

Pöttendi azért is furcsállta az ellenőrzéseket, mert mindig olyan napokon fordultak elő, amikor a városban képviselő-testületi ülés volt, amit így ki kellett hagynia. Véleménye szerint azért akarhatták távol tartani az üléstől, mert korábban többször is bírálta a kormány politikáját, bár a várost független polgármester irányítja.

Korábban:

A politikus az öngyilkosságtól sem riad vissza