A Malév sztrájk miatt töröl két párizsi járatot

Egy járatát indíthatja el a Malév csütörtökön Párizsba a menetrendszerinti háromból a francia légiirányítók sztrájkja miatt. A Kanadába utazóknak pedig a vízum bevezetése miatt akár vissza is fizeti jegyét a légitársaság.

A Malév a december 5. előtt megvásárolt jegyeknél lehetővé teszi egy későbbi időpontra az ingyenes átíratást, ha az utas bemutatja a vízumkérésről szóló dokumentumot - tájékoztatta az [origo]-t Danks Emese, a Malév Rt. szóvivője csütörtök.

A jegy ára vissza is igényelhető abban az esetben, amennyiben december 5. előtt megvásárolt jegy utasának visszautasították a megigényelt vízumát.

Amennyiben december 5. előtt megvásárolt jegynél önként elállnak az utazástól, akkor 10 ezer forint levonásával visszatéríthető a jegy ára. A levonás értéke egyébként 20 ezer forint ilyen esetben. A Malévval pénteken Kanadába tartó utasoknak még nem kötelező a vízum megléte, ám ajánlatos - mondta a szóvivő - különben hosszas várakozási időre számíthatnak.

A francia légiirányítók sztrájkja miatt a Malév 550-es reggel fél tízkor induló és az 556-os este hétkor induló járatát kellett törölni. Az Air France viszont minden járatát törölte Budapest és Párizs között. 

A délután három óra negyvenkor induló járatra engedélyt kapott a Malév, amely még csütörtökön vissza is tér Magyarországra. A Malév  gépcserét hajtott végre e járatánál, így a 130 férőhelyes Boeing 737-es helyett egy 190 férőhelyes Boeing 767-est indítanak, ettől azt remélik, hogy minden utast el tudnak szállítani. Holnap reggel Párizsból indult volna egy gépe a magyar légitársaságnak, 8.40-kor, de ezt is törölték. A szóivő reméli, hogy ez után azonban már visszaáll a rend. A légiirányítók eredetileg meghatározott idejű sztrájkot hirdettek, de ez akár el is húzodhat.

[origo]