Az MSZP kezdeményezésére parlamenti vitanapot tartanak jövő héten az Országimázs Központról. Keller László szocialista képviselő szerint azért elengedhetetlen egy vitanap, mert az OK néhány szerződését már az Állami Számvevőszék is szabálytalannak minősítette.

A Magyar Szocialista Párt kezdeményezésére jövő szerdán az Országgyűlés vitanapot tart az Országimázs Központ ügyeivel kapcsolatba. Ezt Keller László szocialista képviselő mondta szerdai sajtótájékoztatóján. A szocialista párt azért találta szükségesnek a parlamenti vitanapot a központ tevékenységéről, szerződéseiről, mert az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy az OK törvénytelen és szabálytalan döntéseket hozott. Emiatt azonban még senkit nem vontak felelősségre - mondta Keller. Hozzátette, hogy a viatanapon az internetes felhasználóknak is lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy beleszóljanak a vitába.

Az OK esetében az ÁSZ többek között azt kifogásolta, hogy közbeszerzési eljárás nélkül ítéltek oda pályázatokat egy-egy cégnek, elsősorban a Happy End Kft-nek. Az OK működését szervezetlennek találták, kifogásolták, hogy a pénzügyekért felelős osztályvezetőnek nincs megfelelő végzettsége. Több esetben kiderült, hogy az előre tervezettnél sokkal több pénz ment el egy-egy rendezvényre, az OK mégsem kérte számon a teljesítést igazoló számlák meglétét, azok nélkül fizettek.

[origo]

Korábban:

Intézkedési terv a MeH-ben az Országimázsról készült jelentés miatt