Lakhelyelhagyási tilalom elrendelésével az ügyészség szerdán szabadlábra helyezte Korompai Nicolette-et, a Concordia Közraktározási Rt. egykori vezérigazgatóját.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője, Borbély Zoltán közölte: az ügyészség álláspontja szerint már nem állnak fenn az előzetes letartóztatás indokai. A szabadlábon védekezés nem veszélyezteti a büntetőeljárást, illetve nem kell tartani Korompai Nicolette szökésétől, elrejtőzésétől.

Bánáti János, Korompai Nicolette ügyvédje elmondta, hogy a lakhelyelhagyási tilalom a főváros elhagyását tiltja meg, védence azon belül szabadon mozoghat. Hozzátette, hogy Korompai Nicolette nem kapta vissza útlevelét.

Korompai Nicolette-et a nyomozó hatóságok 54 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűncselekményével gyanúsítják. A volt vezérigazgatót a bíróság július 6-án helyezte előzetes letartóztatásba.

A Concordia Rt.-nél az agrártárca volt megbízott minisztere, Boros Imre intézkedésére kezdtek vizsgálódni, amihez a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is csatlakozott. Vonza András jelenlegi agrárminiszter pedig bizottságot állított fel a Concordia ügyeinek vizsgálatára.Vonza András rendkívüli felmondással május 11-én megszüntette Korompai Nicolette munkaviszonyát.