A fővárosi kabinet mai ülésén a közüzemi díjak emeléséről tárgyaltak. A kabinet az ivóvízdíj 6,9 százalékos, a csatornahasználati díj több mint 6,7 százalékos és a szippantott szennyvíz 9,9 százalékos jövő évi tarifaemelését támogatja.

A főpolgármesterből és helyetteseiből álló fővárosi kabinet mai ülésén elfogadták azt a javaslatot, hogy az ivóvíz-szolgáltatás díja 6,9 százalékkal, a csatornahasználaté 6,74 százalékkal, míg a szennyvízszippantásé 9,9 százalékkal növekedjen. A díjemelésekről végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hoz szerdai rendkívüli ülésén. A közgyűlés az esetek többségében a kabinet javaslatait szokta elfogadni.

A BKV 6,5 százalékos áremelési tervéről, ami ugyancsak szerepel majd a rendkívüli közgyűlésen, nem tárgyalt a városvezetés, mivel még nem kapták meg a pénzügyminiszter ezzel összefüggő véleményét.

A főpolgármesteri kabinet támogatta annak a rendeletnek a közgyűlési módosítását is, amely a városrehabilitációs keret felhasználását szabályozza. A változást azért sürgeti a főváros, mivel a kerületek kevés pályázatot nyújtanak be a jelenleg 4 milliárd forintos alapra. A módosítás közgyűlési elfogadása esetén a fővárosi támogatás mértéke akár 70 százalékos is lehet.

[origo]