Több mint egy hónapja már, hogy Várhegyi Attila bejelentette távozását a kulturális tárca államtitkári posztjáról, de még mindig nem találták meg az utódját, a szóba került államtitkár-jelöltekről pedig nem nyilatkoznak a kancellárián. Várhegyi hivatalosan november 30-án dolgozott utoljára a minisztériumban.

November 30-án távozott Várhegyi Attila a Nemzeti Kulturális Örökségek Minisztériumának (NKÖM) politikai államtitkári posztjáról, utódját azonban még most sem találták meg, noha már több mint egy hónapja, november 9-én jelentette be távozását Várhegyi. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nem kívánta nevesíteni a felmerült jelölteket, és azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz betöltve az államtitkári poszt. A NKÖM működésében nem jelent problémát, hogy jelenleg nincs politikai államtitkára - vélik a MeH-ben.

Mint ismert, a Fidesz országos választmányának elnöke, Várhegyi Attila azután mondott le államtitkári tisztségéről, miután a bíróság első fokon bűnösnek találta hűtlen kezelés vétségében. Orbán Viktor miniszterelnök egy tévéinterjúban elmondta, hogy visszavárja a szerinte jó munkát végző Várhegyit a kormányába, ha a bíróság másodfokon ártatlannak nyilvánítja. Várhegyi utódjaként korábban több fideszes képviselő szóba jött különféle orgánumok értesülése szerint: Sasvári Szilárd, Szalai Annamária, majd Halász János.

[origo]

korábban: Orbán visszavárja Várhegyit

Miután elítélték, lemondott Várhegyi Attila