Életfogytiglanra ítélhetik a Fekete Angyalt

Benyújtotta az ügyészség kedden délután a vádiratot a Fekete Angyal ügyében. A fiatal ápolónőt nyolc ember megölésével vádolják, amiért életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik F. Tímeát.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy kedden benyújtották a Fővárosi Bírósághoz a vádiratot F. Tímea ellen. Az ügyészség nyolc ember megölésével vádolja az ápolónőt.

A rendőrség októberben zárta le a nyomozást a Fekete Angyal ellen. A Nyírő Gyula Kórházban dolgozó 24 éves ápolónőt február 15-én vette őrizetbe a BRFK, miután az intézmény főigazgatója bejelentést tett a rendőrségen a kórházban tapasztalt gyanús halálesetekről.

A nyomozás során kiderült, hogy orvosi utasítás nélkül, intravénásan adott be gyógyszereket betegeknek. Az ápolónő beismerte a gyilkosságokat. Azzal védekezett, hogy a betegek döntő többsége halálos beteg volt, csak segíteni akart rajtuk. Bár Tímea nővér több mint negyven beteg megölését ismerte be, csak nyolc esetet lehetett rábizonyítani.

[origo]

Korábban:

Elkészült a vádirat a Fekete Angyal ügyében