SZDSZ: az Imázsközpont pénze fedezhetné a kórházak adósságait

Szerdán a Fidesz vezette kormányt és az Országimázs Központot bíráló óriásplakátok előtt sajtótájékoztatót tartott a Szabad Demokraták Szövetsége a Parlament előtt. Fodor Gábor a párt ügyvezetője elmondta: az Imázsközpont négy és fél milliárdos költségvetéséből az ország összes kórházának adósságát meg lehetne szüntetni.

Fodor Gábor közölte: a jelenlegi kormányt le fogják váltani, mivel az elmúlt három és fél év alatt "semmilyen reformot sem indított el, és arra tanította az országot, hogy nem kell a törvényeket betartani, hanem a barátokat és az üzletfeleket kell támogatni". Fodor szerint tűrhetetlen, hogy az Országimázs Központ átláthatalan költségvetéssel gazdálkodik. Az ügyvezető hozzátette: az Imázsközpont körülbelül négy és fél milliárdos összköltségvetéséből az ország összes kórházának adósságát meg lehetne szüntetni.

A tüntetésen a szabad demokraták bemutatták a Miniszterelnöki Hivatal 2001. november 1-én 'Jó kezekben az ország' szlogennel elindított politikai és választási kampányának a három vezető televíziócsatornán sugárzott hirdetéseinek részletes költségeit. Ez alapján a kormány egy hónap alatt közel félmilliárd forintot költött el önmaga reklámozására - állítja az SZDSZ.

A szabad demokraták az Országimázs központ kifigurázott óriásplakátjaival vonultak fel a Kossuth-téren.

Időközben Kuncze Gábor a párt vezetője az Országgyűlés előtti felszólalásában közölte, hogy a kormány az Országimázs Központon keresztül hazudik a polgárainak, a polgárok pénzén.

[origo]

Korábban:

Újabb Országimázs-kampány a vitanapon

Erős ország, erős imázs - vitanap a parlamentben