Újabb három fagyhalál

Saját fűtetlen lakásában fagyott meg egy Szabolcs megyei 59 éves férfi. Budapesten az éjszakai hideg miatt újabb két hajléktalan fagyott meg.

Megfagyott egy 59 éves férfi saját fűtetlen lakásában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírjákó községben. Az idős ember holttestét szerdán a rokonai találták meg otthonában.

Az első orvosi vélemény szerint a férfi kihűlés következtében négy-öt nappal korábban veszthette életét. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatja az eljárást, s orvos szakértői vizsgálatot rendelt el.

Vélhetőleg az elmúlt éjszakai kemény hideg miatt kihűlésben hunyt el az a két hajléktalan, akiknek holttestére budapesti közterületeken találtak rá. A feltételezhetően kihűlés miatt meghalt emberek ügyében a rendőrség hivatalból államigazgatási eljárást indít. Az egyik hajléktalant a XVII. kerületben, a Ferihegyi út 76. szám alatti tízemeletes ház bejáratánál találták, a másik esethez pedig a II. kerületbe, erdős területre kellett vonulniuk a mentőknek.

A mentők éjszakai szolgálata viszonylagos nyugalomban telt, azonban néhány hajléktalant el kellett látniuk. A két elhunythoz már a reggeli órákban kellett kivonulniuk.

Korábban:

Hárman megfagytak Bács-Kiskunban