Tíz határsértőt fogtak el Nyírbátorban

Három afgán férfit, egy nőt, és hat iraki férfit szállítottak le a határőrök a nyírbátori vasútállomáson. Elfogták az őket kísérő roman állampolgárságú embercsempészt is. A menekülteket a közösségi szállásra kísérték, és tolmács segítségével folyik a kikérdezésük.

Tíz határsértőt fogtak el a határőrök pénteken Nyírbátorban. A Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonatról a nyírbátori vasútállomáson 3 afgán férfit, egy afgán nőt és 6 iraki férfit, valamint egy román embercsempészt szállítottak le. Ezt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság ügyeletese mondta el az [origo]-nak. Az ügyeletre mátészalkai munkatársuk telefonált, elmondta, hogy  gyanús idegenek utaznak a vonaton.

A határőrök a nyírbátori vasútállomáson várták a szerelvényt, átfésülték a vagonokat. Az utasok között rá is találtak a tíz menekültre, illetve a csoport vezetőjére, egy roman állampolgárra. Ő embercsempészként kísérte át a határ zajtai szakaszán a külföldieket - derült ki kihallgatásáakor. Egy darabon gyalog mentek, majd vonatra szálltak, s Debrecenig váltottak jegyet. A tiltott határátlépés körülményeit a határőrség tovább vizsgálja. A menekülteket a közösségi szállásra kísérték, ahol tolmács segítségével folyik a kikérdezésük.