Megfagyott egy árvízkárosult

Megfagyott Jándon egy 58 éves árvízkárosult férfi, aki saját istállójában várta háza elkészültét. Jánd polgármestere állítja: a férfi a hatóságok kérése ellenére sem volt hajlandó átköltözni sem édesanyja felújított lakásába, sem az utcában lakó két gyermekéhez.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az eddigi adatok szerint a férfi ittas állapotban feküdt le aludni az istállóban, ahol a teste kihűlt.

Kovács István vásárosnaményi mentős tiszt közölte: a területileg illetékes szolgálathoz vasárnap érkezett a segélykérés Jándról, s a mentők igen súlyos állapotban szállították kórházba a kihűlt embert. A Fehérgyarmat-vásárosnaményi Szatmár-Beregi Kórház tájékoztatása szerint a gyógyintézetben mindent megtettek a férfi életben tartásáért, de az orvosok küzdelme sajnos nem járt eredménnyel.

Csonka Sándor, Jánd polgármestere közölte: a helyi önkormányzat és a katasztrófavédelmi szervezet hiába kérte az 58 éves B. Bélát, hogy ne az istállóban húzza meg magát háza elkészültéig, ő hajthatatlan volt, írásos nyilatkozatban is megtagadta a fedett helyre költözést. Az önkormányzati vezető szerint a férfi lakhatott volna készülő háza szomszédságában, édesanyja teljesen felújított lakásában, és költözhetett volna az utcában lakó két gyermekéhez is, akik állandóan hívták.

- Emellett a már-már kész otthonának egyik helyiségébe fűtőberendezést raktak be neki az építők, de ő oda se ment, inkább az istállót választotta - tette hozzá Csonka Sándor.

Az ügyben a rendőrség államigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot.