Képviselők a rendőrségen a Gresham-palota miatt

Az Országos Rendőr-főkapitányság folyamatosan hallgatja ki a főváros V. kerületének képviselőit a Gresham-palota eladásával kapcsolatban. Hétfőn a szocialista Antal Kis Bélát idézte be a rendőrség, ma pedig folytatódtak a kihallgatások. Az ügyben érintett Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, akit a Gresham-palota ügyében végzett lobbitevékenysége miatt jelentették fel.

A Gresham-palota eladásával kapcsolatban, a múlt héten indított nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az eljárás során - többek között - a főváros V. kerületének képviselőit is meghallgatja a rendőrség - értesült az [origo]. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága befolyással való üzérkedés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Hétfőn Antal Kis Béla, az MSZP helyi képviselője válaszolt a nyomozók kérdéseire. Ezt az információnkat a kerületi képviselő megerősítette.

Eközben a rendőrség hírzárlatot rendelt el a nyomozással kapcsolatban. Sem Garamvölgyi László, a rendőrség szóvivője, sem a nyomozást vezető Németh László nem nyilatkoznak az eljárással kapcsolatban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság múlt héten ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Gresham-palota eladásával kapcsolatban. Az ügyben érintett Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, akit a Gresham-palota ügyében végzett lobbitevékenysége miatt jelentették fel. Medgyessy Péter cége 100 ezer dollárért vállalta, hogy eléri: az V. kerület szocialista képviselői támogassák a Gresco Rt. pályázatát. Medgyessy közleményében azt állítja: nem követett el törvénytelenséget.

Korábban:

Elrendelték a nyomozást Medgyessy ellen