Választási együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Fidesz, az MDF és a Lungo Drom roma szervezet. A Lungo Drom politikusai három helyet kapnak a Fidesz-MDF országos listáján az első 35 között.

Dávid Ibolya, Pokorni Zoltán, Farkas Flórián
A parlamenti és az önkormányzati választásokra szóló megállapodást írt alá pénteken a Fidesz, az MDF és a Lungo Drom roma szervezet. A megállapodás szerint a Lungo Drom politikusai három helyet kapnak a Fidesz-MDF országos listáján az első 35 között. Ezenkívül a Lungo Drom hét megyei Fidesz-MDF közös listán indíthat jelölteket, a hét megye: Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Budapest.

Az önkormányzati választásokon a Fidesz valamennyi megyei és a fővárosi listájára is egy-egy jelöltet adhat a Lungo Drom.

A Magyarországi Roma Parlament elutasítja a megállapodást, mivel ez a szervezet az MSZP-t támogatja. A Demokratikus Roma Párt szintén nem ért egyet, és cigányellenességgel vádolja a Lungo Dromot. Ezzel kapcsolatban Farkas Flórián az [origo]-nak elmondta: a többi roma szervezetnek is meg kellene állapodnia azokkal a politikai pártokkal, melyeket támogatni akarnak.

Cigányellenességgel vádolja a roma párt a Lungo Dromot

A Lungo Drom felmérése az íróasztalban marad