Az ORFK újabb információt kapott a tavaly január másodikán elhunyt Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban, ezért ellenőrzésre ismét bekérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az ügyben indított, és már februárban lezárt eljárás iratait. A rendőrségi tájékoztatás szerint ezúttal az ügy részletkérdéseit vizsgálják meg.

A rendőrség olyan információ birtokába jutott Zámbó Imre halálával kapcsolatban, ami miatt az ORFK átkérte a lezárt eljárás aktáit a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól - tudta meg az [origo] Garamvölgyi Lászlótól, az ORFK szóvivőjétől. Az úgynevezett "döglött ügyek osztálya" Zámbó Jimmy balesetének néhány "nem kellően tisztázott részletkérdését" vizsgálja meg - mondta a szóvivő. Az új információ titkos, annak tartalmát Garamvölgyi László sem ismerte.

Zámbó Jimmyt ez év január másodikán, hajnali öt óra körül csepeli lakásán fejlövés érte, ennek következtében délelőtt a Honvéd Kórházban elhunyt. A BRFK február elején zárta le a zenész halála ügyében indított államigazgatási eljárást. A szakértői vélemények, valamint a meghallgatott személyek elmondása és a helyszíni szemle eredménye alapján egyértelműen megállapították, hogy Zámbó Imre önkezűleg vetett véget életének, amely fegyverkezelési hibából eredő véletlen baleset következménye volt.

Garamvölgyi László azt mondta: az új információt csak úgy lehet ellenőrizni, hogy az államigazgatási eljárás során lezárt aktákat bekérik a BRFK-tól. Az ügyben nem rendeltek el nyomozást, az azonban elképzelhető, hogy újabb anyagokat kérnek be, illetve ismét meghallgatnak bizonyos személyeket - tette hozzá. Ritkán fordul elő, hogy államigazgatási eljárás során lezárt aktát a rendőrség ismételten bekér ellenőrzésre - mondta a szóvivő.