Kiraboltak egy vállalkozót a fővárosban

Kitépték egy vállalkozó kezéből pénzzel teli táskáját pénteken Pesterzsébeten. A nő röviddel a rablás előtt vette ki a több százezer forintot a bankból. A rablóknak sikerült elmenekülniük.

Kiraboltak egy vállalkozót pénteken délben a fővárosban, Pesterzsébeten. A kárvallott nő a helyszínen azt mondta: a közeli OTP-fiókban 600 ezer forintot vett fel, hogy alkalmazottait kifizethesse. A pénzt egy táskába helyezte, majd autójával hazahajtott. Amikor a háza elé érkezett és kiszállt a kocsiból, sísapkás fiatalember ugrott oda hozzá, lerántotta a pénzzel teli táskát a válláról és futásnak eredt. A közelben társa várt rá motorbiciklivel, amelyre a rabló is felpattant, hogy elszáguldjanak.

Egy arra közlekedő autós azonban, látva a történteket, a menekülők elé állt autójával, keresztbe az úton. A rablók igyekezték kikerülni az akadályt, de ez nem sikerült, nekiütköztek a kocsinak, amely megsérült, a motor pedig felborult. A két férfi azonban épségben úszta meg az esést, feltápászkodtak, s elszaladtak a pénzes táskával. Néhány járókelő ugyan utánuk eredt, de sikerült egérutat nyerniük. A rendőrök a nő meghallgatásával kezdték a vizsgálatokat.