Feljelentéskiegészítés az SZDSZ-ügyben

Mind az Országos Rendőr-főkapitányság, mind pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság meghosszabbította a feljelentéskiegészítést, hogy eldöntsék, alapos-e a gyanú ahhoz, hogy elrendeljék a nyomozást az SZDSZ ellen. Horváth Béla kisgazda képviselő szerint az ellenzéki párt mérleghamisítást követett el, és megsértette a párttörvényt, a Mérleg utcai székház eladásakor pedig megsarcolta a fővárosi önkormányzatot. A rendőrség két részre bontotta az ügyet, a székház-ügyet ingatlanszakértők és revizorok vizsgálják.

Egyelőre nem tudja a rendőrség, hogy történt-e bűncselekmény az SZDSZ Mérleg utcai székházának eladásakor, vagy nem - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László kommunikációs igazgató. Az Országos Rendőr-főkapítányság (ORFK) ingatlanszakértők és revizorok segítségével próbálja megfejteni, hogy alapos-e a feljelentésben foglalt gyanú.

Ezzel egy időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is meghosszabbította a feljelentéskiegészítést, hogy megállapítsa, az SZDSZ követett-e el bűncselekményt, meghamisította-e mérlegét. Itt is szakértőket vontak be az ügybe. Úgy tudjuk, hogy hűtlen kezelés miatt indulhat nyomozás.

Horváth Béla kisgazda képviselő szerint bűncselekmény történt, ezért tett feljelentést az ellenzéki párt ellen még tavaly novemberben. A rendőrségnek december 22-ig volt lehetősége arra, hogy eldöntse, indít-e eljárást az ügyben. Addig az időpontig azonban nem találtak semmit, ezért egy hónappal meghosszabbították a mérlegelési határidőt.

Korábban:

Horváth Béla mérleghamisítással vádolja az SZDSZ-t