Összesen 11 milliárd Stadler adóssága

51 hazai cégnek mintegy 11 milliárddal tartozik Stadler József, akit októberben első fokon öt év hat hónap börtön- és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélt a Bács-Kiskun megyei bíróság. Stadler állítja: a cégéhez kirendelt felszámolóbiztos minden bizonnyal elszámolta magát, bár azt elismerte, hogy néhány cégnek valóban tartozik.

Jelenleg 51 hazai cégnek mintegy 11 milliárddal tartozik Stadler József, akasztói vállalkozó- tudta meg a Blikk. Ezt az információt Barra István, kecskeméti felszámolóbiztos megerősítette. Az akasztói stadion tulajdonjoga sem tisztázott teljesen, a stadion egyelőre befejezetlen beruházásnak minősül, amely nincs a Stadler Kft. tulajdonában.

Stadler József tagadja, hogy ilyen nagy mértékű adóssága lenne. Azt elismeri, hogy a felszámolás alatt álló Stadler Kft. nem tudott minden számlát kiegyenlíteni, de ekkora adósságot nem halmozott fel.

Stadlert októberben öt év hat hónap börtön- és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun megyei bíróság első fokon. Stadler Józsefet egyebek között különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalásban, adócsalásban, magánokirat-hamisításban és számviteli fegyelem megsértésében találták bűnösnek.

Korábban:

Öt és fél évet kapott Stadler