A Független Ifjúság szervezet a Fővárosi Főügyészséghez fordult, hogy izgatás miatt jogilag marasztalják el a Hétköznapi Csalódások elnevezésű punkzenekart.

Gulyás Balázs, a Független Ifjúság országos elnöke elmondta: a Független Ifjúság kifogásolja, hogy a punkzenekarnak 1994-ben, 1996-ban és 2001-ben megjelent albumai olyan társadalom-, vallás- és nemzetgyalázó számokat tartalmaznak, amelyek sértik a társadalom nyugalmát. "Megengedhetetlen, hogy a magyar demokrácia tizenkettedik évében vannak még személyek, akik a római pápa meggyilkolására és több magyar közéleti személyiség felakasztására szólítanak fel" - közölte az elnök.

Gulyás szerint a szélsőbaloldali punkzenekar sértő kifejezéseket használ a magyarországi nemzeti kisebbségek ellen, amikor a svábok ellen lázít. Az elnök kijelentette: a feljelentést átvevő ügyeletes ügyész jelezte, hogy az ügyészség megfelelő gyorsasággal és szigorral fog eljárni az ügyben.

A Független Ifjúság korábban közleményben tudatta, hogy Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere hasonló gyanúval feljelentést tett az ügyészségen több nemzeti érzelmű zenekar ellen is, de ugyanakkor értetlenségének is hangot adott a szervezet, amiért nem tiltotta be a budapesti Wig-Wam klubban december 26-án rendezett Punk karácsony elnevezésű szélsőbaloldali összejövetelt a főpolgármester.

Korábban:

Demszky elismerte: jogtalanul tiltott be egy skinheadkoncertet