Ketten sztrájkolnak Ferihegyen

Pénteken Ferihegyen két légiirányító sztrájkol, de a szombati műszakban már tízen nem veszik majd fel a munkát. A munkabeszüntetések nem okoznak fennakadást a légi forgalomban.

Az irányítótoronyban szolgálatot teljesítő hat irányító közül kettő sztrájkol - közölte péntek reggel Metes György, a sztrájkot hirdető Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezetének (MLSZSZ) elnöke. Péterffy Gábor, a HungaroControl megbízott szóvivője elmondta, hogy a forgalomban semmilyen fennakadás nem lesz. A reggel hét órás váltást követően a légiforgalmi irányításban 57-en teljesítenek szolgálatot Ferihegyen.

A szóvivő elmondta, hogy a sztrájkolók egy külön helyiségben tartózkodnak, és a munkáltató számításai szerint szombaton ismét tíz fő körülire bővül létszámuk, mivel ebben az időszakban teljesítenének szolgálatot azok, akik a munkabeszüntetés kezdetén is sztrájkoltak. Közéjük tartozik Metes György, az MLSZSZ elnöke is. Péterffy Gábor szerint a sztrájkolók számának várható növekedése ellenére sem lesz fennakadás a légi forgalomban.

A két szembenálló fél folytatja az egyeztetést, habár eddig semmilyen eredményt nem értek el. A legutóbbi megbeszélésen a munkáltató kérte az MLSZSZ-t, hogy fejezze be a sztrájkot, és ismerje el a kudarcot. A HungaroControl szóvivője elmondta, hogy jogászaik keresik a megoldást a példa nélküli esetre (ugyanis a tegnapi nap folyamán egyetlen sztrájkoló nélkül folyt a sztrájk).

Korábban:

Sztrájkolók nélküli sztrájk Ferihegyen
2002. január 3.