Bombariadó volt szombat délelőtt a Bazilikában. A tűzszerészek megállapították, hogy a jelzett csomag nem tartalmaz robbanószerkezetet. A férfi indokait levélben közölte, annak tartalmáról azonban a rendőrök nem adnak tájékoztatást.

Közveszéllyel való fenyegetés alapos gyanúja miatt eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Nyomozó Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya ismeretlen tettes ellen, miután egy telefonáló azt állította, hogy bombát helyezett el a Bazilikában.

A Bazilika alkalmazottja szombaton délelőtt 11 óra körül egy gyanús csomagot fedezett fel az épületben, amit kivitt az utcára. Ezt követően értesítette a rendőrséget.

Ezzel egyidőben a központi segélyhívó telefonszámot egy férfi hívta fel, aki azt mondta, hogy egy robbanószerkezetet helyezett el a Bazilikában. A BRFK munkatársai eztután lezárták a Bazilika környékét, a tűzszerészek pedig vizsgálatnak vetették alá a csomagot, amelyről kiderült, hogy nem tartalmaz robbanószerkezetet, a fenyegetés beváltására teljességgel alkalmatlan.

A rendőrök megjelenése előtt egy férfihang telefonon azt közölte a Bazilika telefonközpontosával, hogy egy fővárosi telefonfülkében levelet helyezett el, amelyben a történtekkel kapcsolatos indítékait közli. A rendőrök megtalálták a levelet a megjelölt telefonfülkében, annak tartalmáról azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöltek részleteket.