Cicciolina kampánymenedzsere hétfőn felkereste az Új Baloldalt, és együttműködést ajánlott a Schmuck Andor nevével fémjelzett szervezetnek. Az Új Baloldal elnöke és Cicciolina menedzsere csütörtökön egyeztetnek. Staller Ilona, az Olaszországban élő egykori pornósztár független képviselőjelöltként indulna az országgyűlési választásokon Kőbányán. Az Új Baloldal elnöke, Schiller László az [origo]-nak azt mondta: csak akkor támogatják Stallert, ha a párt színeiben indul.

Az egykori pornósztár, Staller Ilona, közismert művésznevén Cicciolina elindul az országgyűlési választásokon Kőbányán. Az egyelőre még kérdéses, hogy függetlenként vagy az Új Baloldal színeiben méretteti-e meg magát az egykori pornósztár. A Magyar Nemzetnek ugyanis azt nyilatkozta Cicciolina, hogy függetlenként szeretne indulni Kőbányán. Azt is állította, hogy megkeresték MSZP-s politikusok. Az MSZP sajtóosztályán azonban azt közölték, hogy senki sem tárgyalt Ciccolinával, nem akarják támogatni választási kampányát.

Később kiderült, Staller Ilona kampánymendezsere nem a szocialistákkal, hanem a Schmuck Andor nevével fémjelzett Új Baloldallal tárgyal. Schiller László, a párt elnöke az [origo]-nak azt mondta ugyanis, hogy hétfőn megkereste őt Cicciolina menedzsere, hogy tárgyaljanak egy esetleges választási együttműködésről. Az Új Baloldal és Cicciolina csütörtökön egyeztetnek a részletekről. Schiller szerint azonban csak a párt színeiben indítanák Stallert, független jelöltként viszont nem támogatnák. Az már biztosnak tűnik, hogy Staller Ilona elindul a választásokon, Kőbányán, a 14. választókerületben méretteti meg magát. Nem kizárt, hogy a csütörtöki tárgyalások után akár az Új Baloldal listájára is felkerül az egykori pornósztár.

Staller Ilona Olaszországban egyszer már volt képviselő, 1987-től öt évig az olasz parlamentben. Politikusként korábban kiállt egyebek mellett a szabad szexhez való jogért, az iskolai szexuális felvilágosítás bevezetéséért, csakúgy mint azért, hogy a börtönbüntetésüket töltők rendszeresen élhessenek szexuális életet hozzátartozójukkal. De elmondása szerint ugyancsak kiemelten foglalkozott a környezetvédelemmel és a szociális kérdésekkel is.

Korábban:

Az MSZP tagadja, hogy tárgyalnának Cicciolinával

Ajánlat:

Cicciolina hivatalos oldala