Bebes István (1956, Kapuvár) - Fidesz

Bebes István a Fidesz agrárpolitikusaként a mezőgazdasági bizottság alelnöke és az erdészeti albizottság elnöke. A nemzeti földalap létrehozásának egyik fő szorgalmazója volt.

Támogatta a nemzeti földalap létrehozását, mert fontosnak tartotta, hogy életképes, de kisméretű parcellák jöjjenek létre a termőföldeken, amelyek megteremthetik a családi gazdaságok alapjait.

Bebes nevéhez fűződik az elmúlt ciklus egyik mentelmi botránya. 1999-ben magánokirat-hamisítás alapos gyanúja merült fel vele szemben 2000 zsák vetőmagkukorica exportja kapcsán. Az Országgyűlés nem vonta meg mentelmi jogát, annak ellenére, hogy ezt az illetékes bizottság és ő maga is kezdeményezte, hogy ártatlanságát a bíróságon bizonyíthassa.

1990 óta tagja a Fidesznek, 1994-től pártja kapuvári szervezetének vezetője. Élvonalbeli kosárlabdázó volt.

Bebes István a kormány birtokpolitikájáról: A hagyományainkból, de az előttünk álló feladatokból is az következik, hogy a családi gazdaságok, a magángazdaságok fejlődését segítsük elő a hazai birtokpolitika fejlesztése révén is. A nemzeti földalapról szóló törvény nagyfokú hozzájárulást jelent ehhez a dologhoz.

Ajánlat:

További képviselők Vas megyéből