Az egykori pornósztár, Staller Ilona, közismert művésznevén Cicciolina elindul az országgyűlési választásokon Kőbányán. Az egyelőre még kérdéses, hogy függetlenként vagy az Új Baloldal színeiben méretteti-e meg magát. Cicciolina az olasz parlament képviselőjeként a legkülöbözőbb célokért küzdött, így fontosnak tartotta, hogy kevesebb atomenergiát használjanak, akárcsak azt, hogy vegyék komolyan az iskolában a szexuális felvilágosítást.

Staller Ilona Olaszországban egyszer már volt képviselő, 1987-től öt évig az olasz parlamentben, a Radikális Párt tagjaként. Honlapján röviden ír politikusi pályafutásáról.

"Olaszország a második hazám, ugyanúgy magaménak érzem, mint Magyarországot, mindkettőt szeretem és tisztelem. 1979-ben egy híres olasz szatírikus lappal karöltve megalapítottam Itália első "zöld listáját", ezzel kezdődött politikai karrierem. Segítettem a Radikális Pártnak az aláírásgyűjtésben az atombombák betiltása, a világon létező éhínség megszüntetése érdekében kezdeményezett népszavazáshoz. Népszerűségem nőtt, miközben egyre több filmben játszottam. Filmeimmel hozzájárultam ahhoz, hogy az olaszok legyőzzék a szexuális tabukat.

1985-től Marco Pannella munkatársa lettem a Radikális Pártban. Toboroztam, majd 1987-től a parlament képviselője lettem. Róma-környéki választókerületemben 20 ezer szavazó választott engem. Az első alkalom volt a világtörténelemben, hogy egy pornósztár parlamenti képviselő lett. Parlamenti működésem alatt rengeteget szerepeltem nyilvánosan." - írja Cicciolina honlapján.

Cicciolina politikai céljai az olasz parlamentben:

hogy minél kevesebb atomenergiát használjanak,
tartsák tiszteletben a szexuális szabadságot,
töröljenek el mindenfajta cenzúrát,
érvénytelenítsék a büntető törvénykönyv 528. cikkelyét, mely a közszeméremsértésről szól,
vezessék be és vegyék komolyan az iskolákban a szexuális felvilágosítást,
a börtönbüntetésüket töltők rendszeresen élhessenek szexuális életet hozzátartozójukkal,
az Egészségügyi Minisztériumtól pedig azt követeltem, hogy tényszerűen tájékoztasson az AIDS-ről.
Környezetvédelmi adó bevezetését javasoltam az autók tulajdonosainak, hogy csökkenjen a szmog, a környezetszennyezés, környezetvédelmi beruházásokat lehessen megvalósítani.
Küzdöttem az állatszőr felhasználása ellen a divatiparban, az állatkísérletek ellen a vagyi- és kozmetikai iparban. Ezek betiltására is törvényjavaslatot terjesztettem elő.
Komolyan ellenzem a halálbüntetést.

Korábban:

Schmuckékkal tárgyal Cicciolina

Nem tart Cicciolinától MSZP-s kihívója

Ajánlat:

Cicciolina honlapja