Györkös Péter (1955, Celldömölk) - Fidesz

Györkös Péter a parlamentben ritkán szólalt fel, legtöbbször szakmájába vágó kérdésekkel, például az állati eredetű táplálékok helyes tárolásával, árusításával és a járványveszélyes állati eredetű hulladékok problémájával foglalkozott.

1997 óta a helyi Fidesz szervezet elnöke, 1998-ban első alkalommal jutott parlamenti mandátumhoz. A mezőgazdasági bizottság tagja, az Állatorvosi Egyetemen végzett.

1999-ben az új pincészeti törvények kapcsán a hazai bortermelés fajtanemesítési programjának egységesítése mellett érvelt. Györkös szerint az egyes magyar borfajták piaci részesedését egyensúlyba kell hozni, ezzel is támogatva az alföldi bortermelést.

Györkös Péter a járványvédelemről: Járványvédelmi és környezetvédelmi szempontból a legveszélyesebb helyek közé tartoznak a dögtemetők és a dögkutak. Tudom biztosan, hogy nem lehet a jövő útja az, hogy ezeket fenntartsuk. Ezeket nem szabad fenntartani! Sokkal jobb a konténeres megoldás, különösen ott, ahol esetleg az önkormányzatok és a hulla-előállítók, hulladék-előállítók esetleg közösen finanszíroznák.

Ajánlat:

További képviselők Vas megyéből