Megindulhat a nyomozás Hegedűs Loránt ellen

Miután az ügyészség megkapta a Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogát felfüggesztő határozatot, megindulhat a nyomozás a közösség elleni izgatással gyanúsított politikus ellen. Az eljárás Hegedűs egy tavalyi, kirekesztő hangvételű cikke nyomán indult.

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre az ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat, amelyet továbbítanak a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz - közölte Kollár Zsuzsanna, az ügyészség sajtótitkára.

A mentelmi jog felfüggesztéséről szóló határozat birtokában a nyomozóhivatal megkezdheti a nyomozást ifjabb Hegedűs Loránttal szemben, és kihallgathatja mint gyanúsítottat. A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt decemberben kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal még 2001 szeptemberében rendelt el nyomozást Hegedűsnek aa MIÉP XVI. kerületi Ébresztő című lapjában közzétett egyik cikke nyomán, közösség elleni izgatás gyanúja miatt. A hatóság gyanúba fogta a lap felelős szerkesztőjét is. A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést, Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke pedig levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Korábban:

Felfüggesztették Hegedűs mentelmi jogát
2001. december 18.

Ajánlat:

Az [origo] választási oldala