Németh Zsolt (1963, Szombathely) - MDF

Körmend képviselője a Vas megyei MDF meghatározó alakja, a párt megyei elnöke. Még 1988-ban szervezett alapszervezetet Vasváron, ahol polgármester volt 1990-94-ben, és 1998 óta ismét ő vezeti a várost.

Két polgármestersége között önkormányzati képviselő volt, és tagja volt a megyei közgyűlésnek is. 1994-ben is indult az országgyűlési választásokon, de csak a mostani ciklusban tudott mandátumhoz jutni. Frakcióvezető-helyettesként viszonylag sokszor szólal fel, de önálló beadványa kevés volt. Utóbbiak elsősorban választókörzetével foglalkoznak, így például lobbizott az őriszentpéteri mentőállomás megépítéséért és a szlovén-magyar vasútvonal gyors befejezéséért. Javasolta továbbá, hogy az ISM ismét adja ki a Horváth Balázs alapította Szacsvay Imre-díjat. A köztisztviselők jogállásáról szóló vitában sokat foglalkozott a kistelepülések köztisztviselőiről szóló résszel, mert szerinte nem kell róluk külön szabályokat hozni.

A földmérő üzemmérnök végzettségű képviselő az Országgyűlés egyik jegyzője. Szabadidejében a Kármentő népzenei együttes vezetésével is foglalkozik.  

A CW Bank-botrány kapcsán a Magyar Nemzeti Bankot egy hosszú hasonlatában különleges állatorvosi lóhoz hasonlította: Minden baja volt annak már régtől fogva, csak a sok hasonlóan rossz gebe közt nem vettük észre - mondták mások. A jól értesültek szerint nem is volt igazi paripa, hanem faló volt. Nem, nem, nem arra gondolok, hogy pénzfaló - persze az is -, hanem fából készült ló, amolyan trójai fajta.

Ajánlat:

További képviselők Vas megyéből