Elmeorvos vizsgálja a kórháztűz gyanúsítottját

Elmeszakértői vizsgálatot rendeltek el az újpesti kórházban a múlt év végén bekövetkezett tűzeset gyanúsítottja, egy 59 éves nő ellen - közölte Dézsi Mihály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A három halálos áldozatot követelő tűzeset ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés miatt rendelt el nyomozást a BRFK a múlt héten. Az  59 éves nőt azért gyanúsítják, mert az eddigi adatok szerint kórteremben a tűz keletkezésekor az ágyában dohányzott, így - a tűzoltók szerint - feltételezhető, hogy ő okozta a tragédiát. Dézsi Mihály elmondta, hogy a gyanúsítottat már megpróbálták kihallgatni, a nő azonban megtagadta a válaszadást.

Az újpesti kórház belgyógyászati osztályának egyik négyágyas kórtermében december 28-án este keletkezett tűz. A tűzoltók először arra gyanakodtak, hogy az egyik éjjeliszekrényre helyezett karácsonyi mécses okozta a tüzet. A nappali fénynél  történt szakértői vizsgálat alkalmával azonban az egyik ágy alatt elégett gyufamaradványokat és dobozt találtak.

A tüzet ennek alapján nyílt láng használata, vagy az ágyban elszívott cigaretta okozhatta. Az egyik ápoló elmondása szerint az ágyon fekvő nőtől korábban többször vettek el cigarettát. A tűzben a kórterem két idősebb női betege azonnal, harmadikuk pedig másnap meghalt. Az eset gyanúsítottja füstmérgezést szenvedett.