Lázár Mózes (1962, Székesfehérvár) - Fidesz

Lázár Mózes a Komárom-Esztergom megyei Fidesz-lista éléről került a parlamentbe. 1998 óta a megyei közgyűlés elnöke is, és 1997 óta a megyei Fidesz szervezet vezetője, a párt országos választmányának tagja.

A parlamentben ritkán szólal fel, de ő vezette a Mátrai Erőmű Rt. privatizációját vizsgáló tényfeltáró albizottságot. Ennek kapcsán többször és élesen támadta a Horn-kormány idején kötött üzletet, ami szerinte több millió dolláros kárt okozott az országnak. Lázár Mózesnek az energiaipar a szakterülete, ő vezeti az energetikai albizottságot is. 1987-től megválasztásáig különböző vezető beosztásokban a Vértesi Erőműnél dolgozott. Mielőtt a megye élére került, már volt tapasztalata az önkormányzati politizálásban, 1990 és 94 között tagja volt Oroszlány képviselőtestületének.

Lázár Mózes a Mátrai Erőmű privatizációjáról: Igazán meglepő, hogy a szóban forgó különmegállapodás ellenjegyzője és az egész energiaszektorban lezajlott, kétes ügyekkel terhelt rohamprivatizáció Háry Jánosa, alias Suchman Tamás ma is büszke a Mátrai Erőmű Rt. ilyen módon történt eladására.

Ajánlat:

További képviselők Komárom-Esztergom megyéből