MSZP-t gyalázó leveleket kapnak önkormányzatok

Az MSZP politikáját és múltját gyalázza egy ismeretlen, aki négyoldalas levelet juttatott el önkormányzatokhoz. A küldeményt a 2001-ben megszűnt Veszprém Megyei Kézműves Kamara díjhiteles borítékjában küldték meg több polgármesternek.

Az év elején megérkezett borítékok csak akkor szúrtak szemet a postán, amikor december 23-án kiderült, hogy nincs gazdája a leveleknek, ugyanis felhívták Csabai Tamást, a megyei iparkamara titkárát, hogy ki állja majd a díjhitel számláját. Csabai elmondta, hogy bár a borítékokat ismeretlenek jogtalanul használták fel, mégsem tesznek feljelentést, mert nincs ki ellen. Mivel a kamarának a küldemény tartalmához semmi köze, ezért arra kérték a postát, hogy az ilyen borítékokat semmisítsék meg. A kereskedelmi kamara titkára szerint akár több száz levél is bekerülhetett e postára, de náluk csak két településvezető, Zirc és Szentendre polgármestere kért magyarázatot a nem mindennapi küldeményre. Csabai azt is elmondta, hogy a kézműveskamara megszűntekor másfél-két tonnányi papírt adtak át a MÉH-nek. Az ismeretlenek csak onnan juthattak hozzá az ingyen borítékokhoz.

A levélben az alábbiak olvashatóak: "Hisz-e azoknak, akik 1945 óta hazudnak? Hisz-e azoknak, aki nálunknál különbeket internáltak Recskre, Hortobágyra vagy bebörtönözték, megkínozták, meggyilkolták... Hisz-e azoknak, akik a munkahelyi szemináriumokon azt állították, hogy a tőkés a kizsákmányoló, a legnagyobb ellenséged, és most ők a tőkések, a bankárok, a kizsákmányolók?"

A Népszavától értesült az esetről Lamperth Mónika szocialista politikus, a Baloldali Önkormányzatok Közösségének elnöke. Lamperth szomorúnak tartja, hogy azoknak, akik le akarják járatni a szocialistákat, ilyen eszközökhöz folyamodnak. Lamperth szerint ez a mocskolódás azért fordulhat a visszájára, mert az MSZP mindent megtett azért, hogy a gázközművagyon szétosztása során az önkormányzatok több pénzhez juthassanak. A politikus szerint ez egy Kaposvár méretű város esetében akár 146 millió forintot jelent. Lamperth úgy látja, hogy a polgármestereknél hatástalan lesz ez a kampány.