Gyújtogatás okozhatta a Tolna megyei repülőtéri tüzet

Kigyulladt a Tolna megyei őcsényi repülőtér hangárja. Az előzetes becslések szerint a kár 100 millió forint.

Kigyulladt az éjszaka a Tolna megyei őcsényi repülőtér hangárja, a kár az előzetes becslések szerint 100 millió forint. Személyi sérülés nem történt.

A tűz a 600 négyzetméteres hangárban működő magyar-lengyel érdekeltségű gyertyaöntő üzemben keletkezett. Terjedését meggyorsította, hogy két 22 kilogrammos pb-palack felrobbant.

A tűzoltók hat járművel vonultak ki a helyszínre. Az oltás előtt sikerült az épületből további hat darab gázpalackot kivinniük, valamint egy értékes vitorlázó repülőgépet is kimentettek a tűzből. Az oltást nehezítette, hogy a tűzcsapok befagytak, valamint jég borította a repülőtér víztározó medencéjét. A lángokat négy tűzoltófecskendővel eloltották. A tűzoltóság szakértők bevonásával tisztázza a tűzeset körülményeit.

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján nem kizárt, hogy gyújtogatás okozta a tüzet. A lángokat hajnali négy órára négy tűzoltófecskendővel eloltották, személyi sérülés nem történt. Az épület áramtalanítva volt, a fűtés nem működött, a tüzet elektromos szikra vagy öngyulladás nem okozhatta - mondta Árvai Imre, az oltást végző tűzoltóegységek vezetője.

Az őrnagy beszámolt arról, hogy a 600 négyzetméteres hangárban egy magyar-lengyel érdekeltségű gyertyaöntő üzem működött, és az épületben, becslések szerint, több százezer darab mécsest tároltak.

A település polgármestere, Guzsván István elmondta: a repülőtér tavaly augusztusban került az önkormányzathoz, mely az ott működő repülőklubbal megegyezett az épületek tulajdonjogáról. A megállapodás értelmében a hangár a klub birtokában maradt. A tűzeset körülményeinek vizsgálata a rendőrségi szakértők bevonásával folytatódik.